fbpx
Zalm gerecht
Zalm gerecht

Met dit unieke zalm gerecht veras je je vrienden/familie gegarandeerd!

Dit zalm gerecht bevat boordevol koolhydraten en eiwitten. Het is dus een bron van energie voor je lichaam! Ook zal je keuken geen grote rotzooi worden met dit recept. Je hebt namelijk slechts één pan en één oven nodig voor dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 grote (iets) kruimige aardappels, gewassen, gedroogd en rondom ingeprikt met een vork
  • olijfolie
  • zout
  • 1 zakje (of 1 schepje losse) earl grey thee
  • 4 zalmmoten (diepvries), ontdooid en drooggedept
  • 1 struik paksoi, steelaanzet verwijderd en grof gesneden
  • 6 eetl Thaise oestersaus
  • 4 eetl zure room
  • 1 bakje zeewier-tartaar van jonge zeesla

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Besprenkel de aardappels licht met olijfolie en wat zout. Leg ze op een bakplaat en pof in ca. 60 minuten gaar.
  3. Bereid de zalm en de paksoi als de aardappels bijna gaar zijn: zet een stoommand klaar die op een kookpan past. Breng in die pan een goede laag water met de earl grey thee aan de kook. Bestrijk de velkant van de zalmmoten met olijfolie. Leg de moten naast elkaar in de stoommand met de velkant onder. Bestrooi de zalm met zout en peper en stoom in ± 5 minuten mooi rosé.
  4. Verhit intussen voor de paksoi een wok en voeg een klein scheutje olie toe. Roerbak de knoflook maar kleur niet bruin. Voeg van de paksoi de witte reepjes toe en roerbak heel even op hoog vuur. Doe de reepjes blad erbij en roerbak nog een minuutje tot de blaadjes net geslonken zijn. Schenk de oestersaus erbij en breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de paksoi over de borden en plaats de zalm erbovenop. Leg de opengesneden pofaardappels erbij en schep in elke aardappel en lepel zure room en een lepel zeewier-tartaar.

Wil jij afvallen of aankomen?

Share
Go top