[vc_row][vc_column width=”1/2″][like_sc_empty_space height_xl=”64px” height_lg=”” height_md=”” height_sm=”” height_ms=”32px” height_xs=”” id=”” class=”” css=””][vc_single_image image=”12104″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][like_sc_header type=”h2″ subheader=”” header=”Een heerlijk gezonde Wok met kip en diverse groenten. De moeite waard!” style=”header-subheader” color=”default” subcolor=”main” align=”left” size=”default” shadow=”false” sr=”default” nl2br=”” href=”” icon=”” image=”” icon_type=”hidden” size_px=”” use_theme_fonts=”yes” google_fonts=”” id=”” class=”” css=””][vc_column_text]Even naar het Chinees, we doen het steeds vaker. Wok gerechten staan erom bekend dat ze snel te bereiden zijn. Schrik niet van het ingrediënten lijstje want deze magistrale kip wok staat binnen een halfuur op je tafel! Deze kip wok met groente is ook nog eens rijk aan voedingsstoffen en eiwitten.

Bekijk onderstaand het recept met de bereidingswijze, let’s wok![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][like_sc_header type=”h2″ subheader=”” header=”Bereidingswijze” style=”header-subheader” color=”default” subcolor=”main” align=”left” size=”default” shadow=”false” sr=”default” nl2br=”” href=”” icon=”” image=”” icon_type=”hidden” size_px=”” use_theme_fonts=”yes” google_fonts=”” id=”” class=”” css=””][vc_column_text]

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met kerriepoeder
  2. Verdeel het uitje in stukjes van 2 cm
  3. Maak de peultjes schoon.
  4. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm
  5. Giet de maïskolfjes af en laat ze goed uitlekken.
  6. Snijd de rucola iets kleiner
  7. Kook de peultjes en asperges 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  8. Zet ondertussen de krieltjes op.
  9. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet 5 minuten.
  10. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de ui, krieltjes, peultjes en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten.
  11. Meng de maïskolfjes en de kipblokjes erdoor.
  12. Voeg wat kippenbouillon toe zodat het gerecht wat smeuïger wordt en verwarm 3 minuten.
  13. Voeg peper naar smaak toe.
  14. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][like_sc_header type=”h2″ subheader=”” header=”Ingrediënten” style=”header-subheader” color=”default” subcolor=”main” align=”left” size=”default” shadow=”false” sr=”default” nl2br=”” href=”” icon=”” image=”” icon_type=”hidden” size_px=”” use_theme_fonts=”yes” google_fonts=”” id=”” class=”” css=””][vc_column_text]Voor 4 personen:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][like_sc_empty_space height_xl=”64px” height_lg=”” height_md=”” height_sm=”” height_ms=”32px” height_xs=”” id=”” class=”” css=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][like_sc_header][/vc_column][/vc_row]